[list=1][*]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقاديركيلو ارز
4 بصلات كبار
راس ثوم كبير
بهارات (شطة فلفل ملح كمون كسبرة نشفة)
خضرة(كسبرة بقدونس شبت)
2 كيلو طماطم( حمرة و مستوية لان المحشى يحتاج طماطم كتير)
ليمونة كبيرة
لحمة مفرومة(حسب الرغبة اللى عايزة تضيف براحتها و اللى مش عايزة خلاص
الطريقةنغسل الطماطم و نقطعها و نعصرها
نحمر 3 بصلات مع نصف راس الثوم فى الزيت على النار
ثم نضع الطماطم المصفاة على البصلة المحمرة بالثوم و نضع كل البهارات السابقة عليهم
و نتركهم يتسبكوا على النار كويس
نقطع الخضرة ناعم و نغسلها ثم نضع عليها البصلة اللى لسه الاخيرة و نصف راس الثوم المتبقى نى على بعضو
نغسل الارز ثم نصفيه و نضع فوقه الخضرة بالبصل و الثوم النى و نلخبطهم على بعض كويس ونضع فوقهم ايضا بهارات
ملحوظة (البهارات لما تبقى كتير فى المحشى بتبفى الذ)
ثم نضيف كل المقادير السابقةعلى بعضها مع الطماطم المسبكة و( بنسبكها كويس لما بتبقى نصفها الطماطم)
ثم نحضر ورق العنب او الكرنب و نحشى كما هو موضح بالصور
لو فى لحمة قطع كبيرة بعد سلقها بسيط نضعها فى نصف المحشى بتبقى لذيذة ولو مفرومة نضعها مع الخليط
و بعد لما نضعه على النارلو كان كرنب بنزود طماطم لان الكرنب يحتاج طماطم كتير اما لو مش محتاج نضع قدر بسيط من الماء المغلى فوقه للسوى ثم نعصر ليمونة فوقهم بعد انتهاء السوى لما يشرب ماؤه نهدى النار عليه وفى الاخر نقدحله الزيت المغلى مع اضافة 2 فص مستكة تعطيه نكهة لذيذة و انا دائما اقدح بالزيت و المستكة مع صينية البطاطس و اللحمة و مع المدفونة و الارز الصيادية وكفاية كده اصل جوعت و الله و بالهنا و الشفا